Energy Lab training doet me goed!
Geschreven door Isabelle op 18 augustus 2014

Het prille begin:
Ik ben gisteren in Paal geweest om die test te doen en ik vond het heel leerrijk, ik was moe maar tevreden en superblij met die opportuniteit.

Week 1:
1ste training van mijn 12 weken schema was moeilijk door het warme weer maar het is mij gelukt! Vandaag heb ik rust en morgen opnieuw. Het fijnste daarvan was ook dat mijn jongste zoon was erbij ;-). Ik ben blij voor deze opportuniteit en ik ga ervoor.

Week 2:
De 1ste trainingsweek is voorbij. Het was vorige week redelijk warm maar toch heb ik het doorgezet, de motivatie om dit programma af te maken is heel groot.
De 1ste training heb ik gedaan met mijn kleinste zoon van 10, de 2de met de oudste van 14 en zaterdag heb ik het alleen gedaan, het was echt heel warm. Met zo'n weer was het aangeraden om veel te drinken en het was nodig ook.

Nu begint de 2de trainingsweek, de looptijd begint al omhoog te gaan maar wel haalbaar op de manier van die schema dat ik gekregen heb, ik kijk er echt naar uit.Week 4:
Ik heb zo juist de 3de week van de Energy Lab training achter de rug en het gaat super, ik volg de schema en dat lukt prima! In de week moet ik 2 keer gaan lopen, elke keer in 2 sessies en de 3de keer is lopen in 1 sessie, bvb donderdag moest ik 10' + 5' en heb ik 10' + 10' gelopen, zaterdag moest ik 13' in een keer lopen, ik voelde mij goed en heb ietske langer gelopen, 20'!!! Wat een gevoel geeft het.

Bedankt Carglass, voor deze opportuniteit!
grtjs
Isabelle, CCC-operator
Share/Save/Bookmark

Reactie plaatsen

 

Reacties

bij deze mijn eerste reactie over het trainingsprogramma bij Energy Lab :)

Toen ik de oproep zag om je kandidaat te stellen voor een trainingssessie bij Energy Lab dacht ik: Wat een tof idee, dit moet ik doen!
Eigenlijk win ik nooit iets, maar kijk ... op 14 juli mocht in mijn loopschoenen aantrekken voor een inspanningstest/bodyscan bij Energy lab in Paal.

Laat ik me even mijn sportverleden schetsen... wel, dat had ik niet echt! :) Enkele jaren geleden ging ik intensief squashen met vrienden maar na een jaar zijn we er mee gestopt. Sindsdien deed ik niks meer van sport omdat ik ook wat sukkel met mijn rug en nek. Na het lezen van Dave zijn bericht kan ik beamen dat ook ik altijd heb gedacht dat lopen slecht was voor je rug. De osteopaat die mij behandelde zei dat ik alles aan kon en zeker niet moet twijfelen maar gewoon naar mijn eigen lichaam moet luisteren. Ondanks dat ik lopen op dat moment saai vond, heb ik mezelf toch een doel opgelegd: Dwars door Hasselt - 5 km.

Ik ben op eigen houtje begonnen met Start 2 Run. Dit heb ik een aantal weken volgehouden maar laat ons eerlijk zijn. De relatie die je met Evi hebt is dat zij zegt wat je moet doen en je eigenlijk alleen maar moet gehoorzamen :) Stilletjes aan merkte ik dat dit looppatroon voor mij niet het juiste was. Ik geraakte moedeloos als ik er nog maar aan dacht dat ik de volgende les 10 minuten aan een stuk moest lopen terwijl ik al moeite had met 5 minuten! Ondertussen had ik nog een aantal schema's uitgedokterd maar ook hier ving ik bot en begon ik toch schrik te krijgen voor die 5 km! Wat kwam deze prijs als een geschenk uit de hemel... vol goede moed maar toch met een klein hartje reed ik naar Energy Lab in Paal.. wat staat me te wachten, wat ga ik moeten doen, hoe lang ga ik afzien, ... allemaal vragen waar ik onterecht bang voor had.

Ik werd zeer vriendelijk ontvangen door Ine en kreeg een zeer professionele uitleg. Als eerste kwam de bodyscan aan beurt. 10 minuutjes stil liggen om daarna een volledige uitleg te krijgen hoe en uit wat mijn lichaam is opgebouwd. Daarna kwam het fysieke gedeelte: lopen op de loopband. We begonnen op een traag tempo en dit werd opgedreven tot ik bijna niet meer kon. Dit heb 25 minuten volgehouden. Op basis van deze resultaten heeft Ine een loopschema gemaakt. Met een map vol informatie ging ik met een goed gevoel naar huis. Na de sessie in Paal vroeg Ine om diezelfde week nog te gaan lopen aan een comfortabel ritme maar met een hartslagmeter. Zo gezegd, zo gedaan .. en het ging goed!

Vorige week ben ik dan aan het echte schema begonnen. De eerste 4 weken moet ik werken op basisuithouding. Vanaf dan zal de lat telkens hoger gelegd worden. Het tempo wordt verhoogd, de minuten worden langer. Ik moet drie keer per week gaan lopen waarvan 1 keer 's morgens op nuchtere maag. Dus elke woensdagmorgen om 5h45 staat er mij de komende 12 weken een loopsessie te wachten. Dat zou ik vroeger nooit gedaan hebben maar omdat het lopen (nu nog :)) aangenaam gaat, vind ik het niet erg en kijk ik er zelfs naar uit. Alles voor mijn doel te bereiken: 5 km lopen binnen de 30 min.. Al hoop ik stiekem dat het me lukt binnen de 25 minuten.

Groetjes
Sarah

Geschreven door Sarah op 26-09-2014 02:50
Bedankt Carglass en Energylab Gent voor de superleuke ervaring... Aanrader om als "recreant" je eens te laten testen/begeleiden net als de topsporters.
Duidelijke info voor/tijdens/na testsessie met fiets, super training/voedingadvies en zéér gedetailleerd verslag waarmee je direct aan de slag kan.
Veel bijgeleerd op 3 uurtjes...
Het "extraatje" de full(!)-bodyscan was een openbaring; speciaal om te zien hoe je er vanbinnen (samenstelling vet/vlees/bot) uitziet.

Geschreven door Jochen op 26-09-2014 02:50
 
 
Carglass © Carglass N.V. 2009 gegevensbescherming - toegankelijkheid - gebruiksvoorwaarden - verantw. uitgever.
CARGLASS© en zijn logo zijn geregistreerde merken van Belron S.A. en haar dochtervennootschappen.